top of page

Juniorul Victor Ionescu și Vlad Răducanu sunt marii câștigători ai Cupei României la anduranță.





Juniorul Victor Ionescu și Vlad Răducanu sunt marii câștigători ai Cupei României la anduranță, desfășurată în premieră națională în weekendul 28-29 octombrie 2023 pe circuitul Motorpark Romania.


Echipajul Cube Performance, cu numărul 14 de concurs, format din juniorul Victor Ionescu și experimentatul pilot Vlad Răducanu au concurat cu un Radical SR3XX, pornind de pe poziția a 4a în grila de start formată din 20 de mașini.


Obiectivul principal al echipajului 14 Cube Performance a fost terminarea cursei în primele 3 locuri și a avut la bază o strategie eficientă de menajare a materialului de concurs și a anvelopelor. Cei doi piloți au reușit să mențină un excelent ritm mediu de cursă de 1,44 min. per tur și au alternat stint-uri de câte o oră fiecare.


Cele 2 curse ale echipajului Cube Performance nu au fost lipsite de provocări tehnice, începând chiar din cursa de calificare, când mașina de concurs a întrat în contact cu un alt prototip, și încheind cu ultimele minute ale cursei secunde când ambreiajul a cedat.


Echipa experimentată de asistență tehnică de la Cube performance a remediat în timp util toate problemele apărute și, cu ajutorul Team Managerului, Tudor Triponescu, echipajul format din Victor Ionescu și Vlad Răducanu a reușit să finalizeze cursa pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.


Echipajul cu numărul 444 de la Cube Performance format din Mihnea Ștefan, Liviu Redeleanu și Marian Oancea a concurat cu un BMW 325i clasându-se pe podium pe locul 2 in clasamentul general din categoria Touring.


Cupa României de anduranță de 12 ore s-a desfășurat în premieră pe teritoriul României pe circuitul Motorpark, a fost compusă din 2 curse în zilele consecutive de sâmbătă și duminică, fiecare a câte 6 ore, în sens orar.

Mulțumim întregii echipe Cube Performance, mulțumim organizatorilor și nu în ultimul rând mulțumim tuturor partenerilor!


Victor Ionescu are 15 ani și a avut debutul oficial în motorsport în 2022, an în care a obținut titlul de vice-campion național la Time Attack, atât la juniori cât și la clasa Pocket rocket S6. În 2023 Victor este Campion național Junior 2 în Romanian Endurance Series și Vice-campion național al clasei i1 în Romanian Retro Racing.


Vlad Răducanu este un pilot cu experiență atât în raliu cât și în competiții pe circuit, în 2022 obținând titlul de vice-campion Radical SR1 cup. Vlad este dornic de a încerca experiențe noi și a concurat în 2023 cu un Radical SR3 în Super Car Challenge, un campionat olandez cu etape în Olanda, Belgia și Austria. În cadrul Super Car Challenge, Vlad câștigat una dintre cursele de pe Red Bull Ring la categoria Radical și a obținut fastest lap la Zolder cu un Radical SR3.


Cube Perfomance este o echipă care oferă mai mult decât un simplu service auto. Înființat din motivația fundamentală de a revoluționa industria auto de profil, CUBE Performance este simbolul excelenței în servicii, calitate și inovație. La CUBE Performance, pasiunea pentru auto și excelența în servicii nu sunt simple cuvinte: acestea sunt valorile care îi ghidează în fiecare zi.


Romanian Endurance Series (RES) este singurul campionat de anduranță din România, ce respectă prevederile Codului Internațional Sportiv și anexele sale, precum și prescripțiile generale FIA pentru circuit.

6 views0 comments
bottom of page