top of page

Schimbarea distribuției: Mecanismul vital al motorului tău și consecințele ignorării acestuia

Updated: Oct 17, 2023

Fiecare mașină are numeroase componente care lucrează împreună pentru a ne oferi o experiență de condus optimă. Una dintre aceste părți esențiale, și adesea neglijate, este distribuția. Acesta este „dirijorul” motorului, asigurând sincronizarea precisă a multor componente. În acest articol, vom discuta despre importanța distribuției, consecințele nefaste ale neglijării acesteia și de ce este crucial să ne asigurăm de buna sa funcționare.


1. Ce este distribuția și care este rolul său esențial?

Distribuția unui motor are sarcina de a sincroniza componentele responsabile de admisie, evacuare și poziția cilindrilor, astfel încât timpii de ardere ai motorului să fie respectați. Fără o distribuție corespunzătoare, motorul nu va funcționa la capacitate maximă și riscurile de avarii se multiplică.


2. Consecințele ruperii curelei sau lanțului de distribuție

Acesta este un aspect asupra căruia nu putem insista suficient: ruperea curelei sau lanțului de distribuție poate avea efecte devastatoare asupra motorului. În cel mai bun caz, te poți aștepta la supape indoite, ceea ce deja reprezintă o problemă serioasă. Însă, consecințele pot fi mult mai grave, incluzând daune semnificative la motor, care pot necesita reparații costisitoare sau chiar înlocuirea completă a acestuia. Repararea acestor avarii poate fi cu mult mai costisitoare decât schimbarea preventivă a distribuției.


3. De ce să alegi CUBE Performance pentru schimbarea distribuției?

La CUBE Performance, echipa noastră de profesioniști este pregătită să te ajute să eviți astfel de probleme. Cu experiența și echipamentele noastre, putem asigura o schimbare corespunzătoare și la timp a distribuției.


Vizitează-ne la Bv. Eroilor nr 4, hala C26, Voluntari. Dacă ai întrebări sau vrei să programezi o vizită, ne poți contacta la 0729541293 sau prin e-mail la contact@cubeperformance.ro.


Descoperă mai multe despre serviciile noastre pe http://cubeperformance.ro.

În încheiere, nu lăsa distribuția să devină punctul slab al mașinii tale. Previne problemele majore și costurile asociate cu acestea, optând pentru un control periodic și o înlocuire corespunzătoare. Alege CUBE Performance pentru un serviciu de încredere și de calitate superioară!

13 views0 comments

Comments


bottom of page