top of page

Încărcarea freonului: Pentru funcționarea corectă a sistemului tău de climatizare

Updated: Oct 17, 2023

În zilele toride de vară sau când dorești să demistifici rapid geamurile mașinii în sezonul rece, sistemul de climatizare al mașinii joacă un rol esențial. Cu toate acestea, pentru ca acesta să funcționeze corespunzător, un aspect crucial este menținerea nivelului optim de freon.1. Ce este freonul și de ce este atât de important?

Freonul este agentul de răcire folosit în majoritatea sistemelor de climatizare auto. Acesta circulă prin componentele sistemului și, în proces, absoarbe căldura din interiorul mașinii, asigurând astfel răcirea aerului. Pe lângă aceasta, ajută și la demistificarea geamurilor în sezonul rece, oferind vizibilitate clară și siguranță la condus.


2. Pierderea treptată a freonului

O situație des întâlnită este scăderea graduală a nivelului de freon. Fie din cauza uzurii componentelor, a micilor imperfecțiuni sau a scurgerilor, mașinile pot pierde o parte din lichidul de freon de-a lungul timpului. Acest lucru poate duce la o funcționare ineficientă a sistemului de climatizare, rezultând într-un aer mai puțin rece sau, în unele cazuri, la defecțiuni ale sistemului.


3. Verificarea și completarea periodică

Pentru a asigura funcționarea optimă a sistemului de climatizare, este vital să verifici și să completezi periodic nivelul de freon. La CUBE Performance, echipa noastră de specialiști este pregătită să efectueze această procedură, utilizând echipamentele și tehnicile adecvate pentru a-ți oferi o experiență de condus confortabilă, indiferent de sezon.


Dacă simți că sistemul tău de climatizare nu funcționează la parametrii optimi sau dacă a trecut o perioadă îndelungată de la ultima verificare, este timpul să ne vizitezi la CUBE Performance pe Bv. Eroilor nr 4, hala C26, Voluntari. Pentru programări sau întrebări, sună la 0729541293 sau scrie-ne la contact@cubeperformance.ro. Află mai multe despre serviciile noastre pe http://cubeperformance.ro.


Păstrează-ți mașina răcoroasă și funcționând la parametrii maximi. CUBE Performance este aici pentru a te ajuta să beneficiezi de cel mai bun confort în deplasările tale!

3 views0 comments

Comments


bottom of page